Centrul de zi pentru copii „Dominic Savio” Bacău

Un ALTFEL de Afterschool

Începând din anul 2009, centrul se adresează unui număr de 70 de copii cu vârstele cuprinse între 6-14 ani, care participă zilnic, de luni până vineri la activități diverse venind în ajutorul copiilor și părinților ocupați care consideră prioritară educația copiilor și doresc o supraveghere calificată. Rezultatul se concretizează prin rezultate bune în activitatea școlară și extrașcolară, rezultate cauzate în mare parte și datorită Sistemului Educativ-Preventiv și a tehnicilor de educație non-formală.

 

E ALTFEL pentru că oferă:

 • Ambient familiar, vesel și sănătos într-un spaţiu modern, special amenajat, în acord cu nevoile şi particularităţile lor de vârstă; 
 • Asistență și supraveghere la teme – zilnic, se acordă 2 ore pentru efectuarea temelor școlare, timp în care educatorii responsabili acordă sprijinul necesar tuturor copiilor; temele se realizează într-o atmosferă adecvată studiului, în clase spațioase, luminoase și primitoare. 
 • În cazul în care sunt beneficiari care îşi termină sarcinile şcolare înainte de prima oră stabilită, aceştia sunt încurajaţi să lucreze suplimentar.

În plus...

În vederea întăririi cunoştinţelor transmise la disciplinele şcolare în care se înregistrează carenţe, personalul acordă și meditaţii suplimentare în vederea acoperirii lacunelor din cunoştinţele elevilor.

În a II-a oră acordată efectuării sarcinilor școlare, elevii care și-au terminat temele sunt încurajați să participe la Clubul Isteților (activitate educativă în care copiii realizează proiecte în grupuri pe diferite teme). 

În cadrul centrului se desfășoară activități de educație non-formală în cadrul Gândului zilei, moment în care au loc discuţii pe diferite teme utile. 


Zilnic dăm posibilitatea...

…să aleagă participarea la diferite activități manuale și culturale cât mai variate, pentru a fi pe gustul tuturor și pentru a-i ajuta pe toți copii să își dezvolte cât mai multe abilități.


Ambient

 

Toate aceste activități se desfășoară în spații special amenajate:

 1. Săli de clasa spațioase și luminoase pentru fiecare grupă de vârstă;
 2. Săli de joacă pentru activități comune;
 3. Sală de muzică dotată cu chitări și viori;
 4. Sală de formare;
 5. Vestiare;
 6. Cabinet de consiliere;
 7. Sală de mese;
 8. Biblioteca dotata cu: dicționare, enciclopedii, cărți de povesti, culegeri, cărți specifice pentru școlari;
 9. Sală de informatică,
 10. Teatru dotat cu scenă și spațiu suficient pentru derularea evenimentelor artistice și nu numai;
 11. Curte exterioară – loc de joacă în aer liber, teren de fotbal, baschet, volei , gazon, jocuri;
 12. Loc de joaca în interior

Toate activitățile care se desfășoară în cadrul Centrului de zi promovează valorile personale și respectul pentru ceilalți într-un program ordonat și echilibrat oferind în același timp stabilitate, continuitate, prietenie și socializare.